Iets over mezelf.

 

Francine

.

Ik ben Francine, geboren in Vlaanderen in 1951.

Ik studeerde indertijd, in een katholiek meisjespensionaat, economie en moderne talen. Na mijn humaniora ging ik door in de normaalschool (= Vlaams voor kweekschool)  om onderwijzeres te worden in de lagere school, dit vak had mijn grote liefde.

Helaas, na een mislukt huwelijk, verloor ik mijn betrekking (in het katholiek onderwijs was toentertijd geen plaats voor gescheiden mensen) en kwam ik in een privé bedrijf terecht waar ik zowel administratief werk deed als de weg op ging als handelsreizigster. Intussen kreeg ik ook een lieve dochter uit een tweede huwelijk. Zij is nu ook onderwijzeres en zet dus mijn werk een beetje verder.

In 1987 kreeg ik een hernia, werd geopereerd en daar ging iets fout. Er werd een zenuw geraakt. Gevolg: verlammingsverschijnselen aan het linker been, chronische pijn, niet meer werken, en weer een huwelijk dat ter ziele ging.

In 1993 kwam ik in aanraking met de boeken van Jozef Rulof en daardoor ook, vanaf 2001,  met een aantal zeer lieve mensen die deze boeken ook lazen en bespraken via een club en een mailgroep, en ook regelmatig elkaar echt ontmoetten. Daar vond ik ineens zielsverwanten waarmee ik de dingen kon bespreken die ook mij aan het hart gingen (en nog gaan) In mijn eigen omgeving was dit nooit mogelijk en werd dit alles als zweverig gedoe afgedaan. Zo kwam ik medio 2002 ook in Friesland terecht, om mensen die ik via club Hemelse Vrienden (nu Spirituele Vrienden) leerde kennen in het echt te ontmoeten. En toen gebeurde er iets wonderlijks.

 Ik kwam in Friesland en ik kwam 'thuis'. Het liet me niet meer los dat ik hier moest komen wonen. Na een beetje aarzelen schreef ik me in februari 2003 in voor een huisje en, wonder boven wonder, na drie weken kreeg ik een telefoontje dat er een huisje vrij was in Sneek en dat ik het onmiddellijk kon huren, wanneer ik dat wenste. Ik had niet veel bedenktijd nodig en begin april woonde ik op de plek waar ik me thuis voelde vanaf het eerste moment. Zes maanden duurde het voor alle administratieve rompslomp achter de rug was, maar dat had ik er graag voor over.

En volgende week (aanvang 2004) begin ik aan de taak die ik hier graag wil verrichten: vrijwilligster in het Hospice te Sneek, waar ik zal proberen om stervende medemensen een beetje te helpen om hun laatste weken zo aangenaam mogelijk te maken. Ik hoop dat ik erin zal slagen om aan die mensen troost en vrede te brengen en hun angsten voor de dood, die leven is, weg te nemen, voor zover dit mogelijk is.
(deze taak heb ik intussen weer uit handen moeten geven wegens privé-omstandigheden.  – Toch doe ik nog enkele uurtjes per week aan vrijwilligerswerk, als taalhulpje ‘Nederlandse taal spreken’ bij vluchtelingenwerk)

Verder hou ik me graag bezig met deze homepage.  Inspirerende teksten verzamelen en delen met jullie, via email luisteren naar ervaringen van anderen en samen problemen oplossen... dit alles zijn dingen die me sterk bezighouden.

 

Mijn schilderij.

 

.

 

Sommigen onder jullie kennen wellicht het mediamieke echtpaar, Hein en Lily Franssen.

Zij mogen samen met hun gidsen schilderijen maken (Hein) en boodschappen doorgeven aan mensen die daarom vragen. Deze boodschappen zijn zeer persoonlijk en geven steeds de richting aan van de levensweg van betreffende persoon. Wat die persoon daar uiteindelijk mee doet is zijn eigen verantwoordelijkheid.

 Eind 2002 mocht ik zelf zo'n schilderij met bijbehorende boodschappen ontvangen. Ik ben hier nog steeds zeer dankbaar voor.

Wie hier meer wil over weten neemt best een kijkje op de website van Hein en Lily.

http://members.home.nl/mediamiek/

                                   

Vrienden op bezoek

Ik vind het altijd weer fijn om een avond gezellig te kletsen met vrienden, mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Enkele foto's van zo'n bezoekjes.

fran en clazien op terrasje

Letty op visite 

hans, fran en jaap, beheerders van de club

wim, hans, jaap en clazien

   

hans en hendrik  

hans, hendrik en wietse

april 2004 - Een jaar Friesland.

 

Gisteren was het precies een jaar geleden dat ik naar Friesland verhuisde (ik vind het nog altijd even heerlijk als de eerste dag, hier in Sneek) en ik was een paar dagen geleden ook jarig. Reden genoeg om een feestje te geven en een heleboel vrienden uit te nodigen. Het werd een heel fijn weekend met prachtige bloemen, mooie gesprekken, lekkere hapjes en ook een aantal nieuwe aanwinsten voor de boekenplank.

 

Enkele sfeerfoto's.

Wim, Eelke, Wietse en ik

Mijn dochter met vriend

De drie wijzen: Huub, Hans en Jaap

Hilde en Huub

Lekker eten.. Clazien  

april 2005 - Twee jaar Friesland.

 

Inmiddels woon ik al meer dan twee jaar in Sneek en het blijft voor mij nog steeds alsof ik voortdurend op vakantie ben.

 

april 2008 - vijf jaar Friesland.

tijd voor een feestje!

 

 

Gastenboek van Spirituele Vrienden.

  

Top 100 NL