Op bezoek bij Kruiden Pervisum

in Kortemark.

Kruiden Pervisum
Staatsbaan 2C
B-8610 Kortemark
www.kruidenpervisum.com

Op zondag, 26 augustus, waren Hans en ik te gast bij Rita-Alice en Herman in Kortemark, om er een gezellige middag door te brengen en de prachtige kruiden- en bloementuin annex natuurhuis te bezichtigen. De twee andere mensen van het viertal die deze prachtige zaak in stand houden - Maria en Jozef - waren jammer genoeg niet aanwezig. Hen ontmoeten we beslist nog wel eens bij een volgende gelegenheid. Want dat het niet bij dit ene bezoekje blijft staat voor mij al vast.

Als kennismaking werden we eerst vergast op een heerlijke maaltijd die voornamelijk was samengesteld uit allerlei ingrediŽnten uit eigen tuin en kweekkas. Gelukkig was de zon van de partij en konden we gezellig buiten zitten om, tijdens de maaltijd, meteen ook al te genieten van de paradijselijke tuin die, en dat was duidelijk voelbaar, met heel veel liefde wordt onderhouden. Het is er zo rustig dat de konijntjes er zomaar, zonder vrees, in rond stoeien. We gingen een en ander wat dichterbij bekijken samen met Herman.

 

 

 

Na de maaltijd en de afwas kregen we een rondleiding langs de vele kruiden, gewassen, bloemen en schilderachtige hoekjes, alles met heel veel smaak bij elkaar geplaatst. Ook is er een kweekkas waarin schitterende passiebloemen bloeiden (ik had ze nooit van nabij in bloei gezien) en wijnranken omhoog klimmen. Belangstellenden kunnen contact opnemen om een geleid (groeps)bezoek te brengen aan de kruidentuin. Bij de prijs is zelfs een kopje koffie en een stuk koek van het huis inbegrepen. Zo'n bezoek is beslist de moeite waard. Onze foto's laten hier alvast even van proeven. 

  

 

 

En daarna mocht natuurlijk ook een kijkje binnen in de winkel niet ontbreken. In een gezellige, grote ruimte, vonden we een groot aanbod aan allerlei biologische producten waaronder kruiden, theesoorten, dieet- en natuurvoeding, wijnen en sappen, zeep en cosmetica. Zo kan je hier de producten vinden van 'La Florcita', de eerste cosmeticalijn in BelgiŽ , geproduceerd volgens het ECO-lastenboek, met gecertificeerde bloemen en kruiden die met liefde en zorg geteeld en geoogst worden in de eigen gekeurde biotuin. Het moge duidelijk zijn dat, in deze zaak, ook het begrip 'winstmaken' door een ECO-bril bekeken wordt. Winst is hier eerder 'middel' dan 'doel'.

Een citaat van Rita-Alice voeg ik hier graag nog aan toe: "In het dagdagelijks werk dragen we zorg voor Moeder Aarde waarop we leven en werken, beperken we het energieverbruik en kiezen we voor recycleerbare grondstoffen  of herbruikbare materialen.

We zorgen voor een mensvriendelijke omgang vol respect voor iedereen. Zo bereiden we elke dag zelf een bio-maaltijd waarbij iedereen die hier werkt aan tafel kan meezitten".


Verder werd ik geboeid door heel veel stenen en mineralen die op een aantrekkelijke manier zijn uitgestald en door een grote tafel met boeken en kaarten, waaronder een aantal zelfgemaakt (tijdens cursussen kalligrafie die hier ook wel eens worden gehouden). Er is trouwens, naast de rondleidingen in de kruidentuin, wel meer te beleven bij Kruiden Pervisum. Wie hiervan op de hoogte wil blijven verwijs ik graag naar de website waar ook een contactformulier te vinden is.

 


La Florcita

Zin gekregen in een bezoekje aan Kruiden Pervisum? Zeker doen, ik ga beslist af en toe terug als ik in Vlaanderen ben.

 

 

 

                             

 

Gastenboek van Spirituele Vrienden.

  

Top 100 NL