Boekenparadijs in Veelerveen.

Wie, zoals ik, van boeken houdt en dan nog zeer specifiek van esoterische lectuur, gaat logischerwijze mettertijd op zoek naar tweedehands boeken. Internet is daarvoor een uiterst gebruiksvriendelijk medium. Zo ontdekte ik ooit het antiquariaat Pieter van Veen waar altijd een mooie voorraad esoterische lectuur voorhanden bleek te zijn.

 

 

Antiquariaat Van Veen

B.L.Tijdenskanaal West 1

9566 PB Veelerveen

***

Mailinglist.

Pieter heeft ook een mailinglist. Wie op deze lijst staat krijgt van hem, ongeveer eens per maand, een lijst van 250 nieuwe aanwinsten. Daaruit kan je dan kiezen vóór deze boeken worden ingevoerd in de catalogi op internet. Zo heb je dan altijd de eerste keuze. Aanmelden voor deze lijst kan via een mailtje aan Pieter via onderstaande mailbutton.***


Van het een kwam het ander. Aanvankelijk werden tussen Pieter en mezelf mailtjes gewisseld om bestellingen te plaatsen en af te handelen, maar al vrij snel kwamen we erachter dat we ook duidelijk dezelfde belangstelling koesterden wat betreft spirituele auteurs. En zo ontstond stilaan uit de relatie verkoper-klant een mooie vriendschapsrelatie.

op de markt in Steenwijk
Op de boekenmarkt in Steenwijk, enkele jaartjes geleden

 

Onlangs zijn Pieter en Sandra vanuit Meppel verhuisd naar Veelerveen, vlakbij de Duitse grens in Groningen en zij zijn druk doende om daar een pand dat vroeger een herberg was, midden in een rustige, vredige natuur, om te toveren tot een waar boekenparadijs. Het is de bedoeling dat het later, volgend jaar wellicht, uitgebreid wordt tot een ‘boek & breakfast’.  

 Gisteren ben ik, samen met vriend Hans, dit paradijsje gaan bekijken en ik laat de bezoekers van Spirituele Vrienden alvast even mee genieten van dit prachtige project.

Boeken

paradijs

Pieter zorgt voor koffie

en Sandra voor een lekkere maaltijd

Ik had een trapje nodig om overal bij te kunnen

Daar verstopt Pieter zich

Het hart van de zaak

De 'oogst wordt ingepakt'

Diepgaande

 gesprekken

 genieten van goed gezelschap 

  Rustplekje

Het begon al te schemeren voor we eindelijk afscheid namen.

**********

15 maart 2009.

Weer eens een bezoekje gebracht aan Pieter en Sandra in hun boekenparadijs.
Ik denk dat de foto's voor zich spreken.Naast de boeken en de fantastische gesprekken het ik ook genoten van de nogal eigenzinnige poes die in dit boekenparadijs haar stille gangetje gaat.

Deze poes is heel bijzonder want zij weet, op een of andere manier, een deur open te maken om van buiten naar binnen te komen, waarna ze de deur laat openstaan.

In tegenstelling van wat veel mensen doen, en nu bedoel ik het figuurlijk, doet poes de deur open, maar sluit ze niet achter zich. Waarmee ze er dus voor zorgt dat ze de doorgang open houdt, dat ze geen bruggen achter zich verbrandt en dat ze zichzelf dus niet opsluit.

Dat was zo’n filosofietje dat bij me kwam opduiken toen ik poes vanuit de tuin zag binnenkomen. Zouden we dan toch iets kunnen leren van onze vrienden, de dieren?

 

**********

Klik hier voor De website van Pieter


Aandacht!

Pieter heeft ook een mailinglist.
Wie op deze lijst staat krijgt van hem, ongeveer eens per maand, een lijst van 250 nieuwe aanwinsten.
Daaruit kan je dan kiezen vóór deze boeken worden ingevoerd in de catalogi op internet. Zo heb je dan altijd de eerste keuze.
Aanmelden voor deze lijst kan via een mailtje aan Pieter via onderstaande button

 

                             

 

Gastenboek van Spirituele Vrienden.

  

Top 100 NL