Joja in Montbel (FR.)

en cursus Gnostiek 

van 5 tot 12 mei 2007.

   
 Donderdag 10 mei.

 

Vandaag weer een dag mét cursus. Maar liefst drie modules want de tijd begint te dringen.
Na het ontbijt kregen we module 7: Wat is religie? Wat is de betekenis van de drie spirituele feestdagen van het jaar?

Na de theepauze kwam dan module 8: over geld en bezittingen. Hierna hadden we vrij tot halfvijf om daarna nog door te gaan met module 9: De spirituele relatie tussen man en vrouw.


 

Tegen de tijd dat we hiermee klaar waren stond ons alweer een verrassing te wachten. Het was heerlijk weer - we zouden buiten eten - en daar hadden we ineens het gezelschap gekregen van een kleurrijke, muzikale, zeer sympathieke plaatselijke marktkramer: Patrick. Hij had allerlei zelfgemaakte en zelfgekweekte lekkernijen op zijn kraam, liet ons proeven van h(eerlijke) zelfgemaakte cassis en speelde het intussen ook nog klaar om ons te verblijden met zijn muziekjes.

Verschillende buren van Freddy en Lisette waren hierop afgekomen en zodoende werd het een erg gezellige maaltijd onder de blote hemel van Montbel. 

 Is Patrick nu een zingende marktkramer
of een marktkramende muzikant?

 

Voor dit plaatje van Freddy
met zijn mooiste keukenschort
hebben we lang op de uitkijk gezeten.

                                                                                                  


Wat mij bijzonder opviel hier, was de heerlijke stilte alom. Niet de totale stilte, maar een stilte vrijwel zonder mensengeluiden.

Hierdoor kwamen geluiden van krekels en kikkers, vogels en wind en al die natuurgeluiden waarop we normaal gesproken geen acht meer slaan ineens weer helemaal op de voorgrond te staan.

Nog enkele natuurplaatjes van hier en daar op domein Joia, van de groepsleden en van de buren.  

Korstmossen zagen we vrijwel op alle boomstammen een salamander  fotograferen vereist snelheid

 

 

 

 

 
 Vrijdag 11 mei.
 
 

 

 

Hiermee was alweer de laatste dag aangebroken van een aangename en leerzame week. Na het ontbijt kwam module 10 van de cursus: De Weg naar de Goddelijke mens en zijn gevolgen; met daarna nog mogelijkheid tot het stellen van vragen. Op deze cursus kom ik, op een gnostiek/spiritueel gedeelte van Spirituele Vrienden, later nog uitvoerig terug.

De middag was verder vrij, sommige mensen gingen Foix nog bezoeken, en na het avondmaal kwamen we, met de gehele groep, nog een laatste keer samen op het 'meditatieveldje', een heerlijk rustig plekje onder de blote hemel, om even na te praten over wat deze week/cursus voor elk van ons had betekent - gevolgd door een geleide meditatie en een stiltemoment.

 

Hierna moesten we, helaas en met pijn in het hart, gaan inpakken om de volgende ochtend weer huiswaarts te keren.

  Zaterdag 12 mei.

 

Tot ziens Joia!

 

 

 


 

 

Terug naar vorige pagina

 

 

 

 

 

Gastenboek van Spirituele Vrienden.

  

Top 100 NL