Dit is het begin van een reeks paginaís  met foto's, feitjes en versjes van en voor JORRE, mijn allereerste kleinkind en voor HILKE, zijn zusje.


babywieland.beebiesite.nl

bezoek ook eens de beebiesite

 

Het begin.

 

Vorig jaar, mei 2005, belde mijn dochter om mij een fijne moederdag te wensen. Ze zei erbij: "jouw cadeautje ligt klaar en ik geef het jou wel als je weer eens naar Vlaanderen komt". Enkele weken later was het zover en kreeg ik mijn pakje. Toen ik het openmaakte kreeg ik tranen in de ogen want kijk wat erin zat, een fotolijstje met een heel bijzondere tekst.

 

 

Zo kwam ik dus te weten dat ik oma zou worden, aan het eind van het jaar. Of het een jongen of een meisje zou worden heb ik nooit geweten. Dat moest een verrassing blijven. Het werden dus spannende tijden, zowel voor oma als voor Marijke en Joris. Af en toe kreeg ik een foto, eentje van de eerste echo en daarna van het groeiende buikje van mijn dochter.

 

 

21 juni                         10 september 2005  

 


9 oktober 2005

6 november 2005              26 november

 

Naarmate de tijd vorderde, en de geboorte steeds dichterbij kwam, kreeg ik ook foto's toegestuurd die me vertelden dat het kindje met heel veel liefde zou verwelkomd worden op deze aarde. Al meer dan een maand op voorhand was de babykamer klaar en het wiegje stond te wachten op een kerstkindje.

 

 

babykamer

 

En ook het doopsuiker(*) stond al klaar om mee te nemen naar de kraamkliniek.

 

 

 

(*) In BelgiŽ kent men geen beschuit met muisjes, bij een geboorte, maar krijgen de bezoekers aan mama en kindje een doosje doopsuiker.

De bevalling was uitgerekend voor 22 december ... maar Jorre besloot om lekker wat langer in mama's buikje te blijven. Daardoor kreeg oma steeds meer zenuwen te verduren en hoopte elke dag op een telefoontje uit Vlaanderen.

 

Het is zover.

 

 Eindelijk, op donderdag 29 december om half negen 's avonds, belde mijn dochter: "mams, we zijn in de kraamkliniek, ik heb nu snel na elkaar weeŽn en het water is gebroken! Je hoeft nog niet te komen, het kan ook nog wel uren duren, je hoort het wel als boeleke er is."

Net voor de bevalling

 

Gelukkig stond mijn koffer al gepakt om naar Vlaanderen te vertrekken, anders was oma op dat moment beslist als een kip zonder kop beginnen heen en weer te lopen. Om een uur ging ik naar bed, met op het nachtkastje zowel mijn gewone als mobiele telefoon. Ik lag nog maar pas onder de wol toen de telefoon rinkelde! Ik had Marijke zelf aan de lijn met de mededeling: "Proficiat oma, jouw kleinzoon is geboren om 10 over een en hij heet JORRE! Alles is snel en goed gegaan en Jorre is een engeltje."

 

Natuurlijk was ik de volgende ochtend niet meer te houden en ondanks de slechte weersvoorspellingen vertrok ik, samen met Hans, naar Vlaanderen. De weergoden waren echter met ons: droge wegen, geen sneeuw noch ijzel, geen files en zelfs af en toe een schuchter zonnetje... tot we in Vlaanderen waren, waar we dan toch door de sneeuw moesten baggeren om de kraamkliniek te bereiken.

 

Maar de beloning was groot toen ik voor het eerst dit kereltje mocht zien.

 

 

Jorre weegt bij zijn geboorte 3580 gram en meet 52 cm

Hierna gewoon een reeks foto's van de eerste dagen van Jorre en van zijn gelukkige (maar vermoeide) mama en papa. Verdere commentaar hierbij lijkt mij overbodig. De plaatjes spreken voor zich!

 

 

 

 

Jorre en mama Marijke.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Jorre en papa Joris.

 

 

  

 

 

 

Jorre en de kraamvisite.

Beppe is trots...

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oma en opa Wielandt  ook

 

  

                        

 

Opa Wielandt ( Luc)

 

Oma van Joris

en de aanstaande dooppeter (*) natuurlijk ook!

 

(*) In Vlaanderen, in de katholieke kerk, worden baby's gedoopt een paar weken na de geboorte. Hierbij krijgen ze een doopmeter ( bij Jorre wordt dit oma Wielandt) en een dooppeter ( Jean Paul ) Meter en Peter worden verondersteld erop toe te zien dat hun petekind door de ouders wordt opgevoed tot een goed christelijk mens.

 

Jean Paul 

Jean Paul en Beppe Fryslan

 

 

 vervolg op pagina twee 

 

 

babywieland.beebiesite.nl

bezoek ook eens de beebiesite

 
 

 

Gastenboek van Spirituele Vrienden.

  

 

Stem voor Spiritele Vrienden

Top 100 NL